Το ιατρείο - slider

To Βotox (Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α) είναι συγχρόνως πρωτείνη και τοξίνη. Χρησιμοποιείται από το 1980 στον ιατρικό χώρο,ενώ το 1989 άρχισε να χρησιμοποιείται στην αισθητική του προσώπου για αντιμετώπιση των ρυτίδων του μετώπου, της μεσόφρυας περιοχής και της ζώνης γύρω από τα μάτια.

Οι ενδείξεις είναi:

1.    Υπεριδρωσία στη μασχαλιαία περιοχή, στα πέλματα, στις παλάμες και στο πρόσωπο

H αλλαντική τοξίνη τύπου Α (botox) αναστέλλει την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων και μειώνει την εφίδρωση. Η τεχνική συνίσταται σε μικρές επιφανειακές ενέσεις στην πάσχουσα περιοχή. Η δράση του φαρμάκου έγγειται στην αναστολή ενεργοποίησης των ιδρωτοποιών αδένων με αποτέλεσμα να μειώνεται η εφίδρωση. . Είναι ιδανική και αποτελεσματική σε όλες τις μορφές υπεριδρωσίας. Αποτελεί μια απλή, ασφαλής και αποτελεσματική λύση. Πολλά ταμεία καλύπτουν το κόστος του φαρμάκου. Η δράση του φαρμάκου διαρκεί περίπου 6-9 μήνες.

2.    Βλεφαρόσπασμος

Βλεφαρόσπασμος είναι οποιοδήποτε ακούσιο και υπερβολικά συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών (τικ). Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο έντονο το σύμπτωμα που προκαλείται λειτουργική τύφλωση. Η αλλαντική τοξίνη τύπου Α μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ασθενείς. Στο 99% των περιπτώσεων οι ασθενείς βελτιώνονται σημαντικά. Η διάρκεια δράσης είναι 4 μήνες . Το κόστος του φαρμάκου σε όλες τις περιπτώσεις καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα.

3.    Ρυτίδες του μετώπου και γύρω από τα μάτια.

Η διαδικασία γίνεται με μικρές , επιφανειακές ενέσεις σε όλες τις παραπάνω περιοχές. Η δράση του φαρμάκου έγγειται στην προσωρινή παράλυση των μυών του μετώπου και γίνεται ορατή σε 48-72 ώρες,ενώ το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε 10 μέρες. Οι ρυτίδες του μετώπου εξαφανίζονται αν είναι σε πρώιμο στάδιο,ενώ αν είναι βαθιές και σταθερές απαλείνονται αισθητά. Η θεραπεία αποτελεί και πρόληψη των ρυτίδων αφού όταν δεν λειτουργεί ο αντίστοιχος μύς δεν αναπαράγονται και οι ρυτίδες. Η δράση διαρκεί 4-5 μήνες.