Το ιατρείο - slider

41635 PLASTIKOIΤο λίπος είναι ένα από τα βασικά συστατικά του σώματος μας και συμβάλει σημαντικά στη δομή του κορμιού μας αλλά και στο μεταβολισμό μας. Σήμερα γνωρίζουμε ότι στο λίπος μας εμπεριέχεται μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπλαση και την αγγειογένεση των ιστών.

Η επονομαζόμενη ως «λιπογλυπτική» αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδος και εφαρμόζεται ευρύτατα από το 1995. Η αρχή της τεχνικής αυτής έγκειται στο ότι συλλέγουμε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ποσότητα λίπους, την οποία μέσω εγχύσεων με μικρές σύριγγες την εγχύουμε σε ένα άλλο σημείο του σώματος. Δηλαδή επαναχρησιμοποιήσουμε το λίπος μετά από μια λιποαναρρόφηση.

 

sun bathing 630x348Αυτήν την εποχή ειδικά στη χώρα μας όλο και περισσότεροι ρωτούν για το εάν μπορούν να εκθέσουν τυχόν ουλές που έχουν στο σώμα τους στον ήλιο αλλά και για το κατά πόσο μπορεί κανείς να εκτεθεί στον ήλιο μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Οι ουλές είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης αλλά αποτελούν ιστό ιδιαίτερα ευαίσθητο στην έκθεση της ηλιακής ακτινοβολίας που χρειάζεται ειδική φροντίδα.

Είναι αξιοσημείωτα επιρρεπείς σε εγκαύματα από τον ήλιο, ο οποίος δύναται να τις κάνει περισσότερο σκουρόχρωμες και λεπτότερες με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο εύκολο να αντιμετωπιστούν αργότερα με διάφορες τεχνικές.

 

sunΜετά από μια αισθητική ή μη πλαστική χειρουργική επέμβαση είναι πολύ σημαντικό κανείς να αποφύγει την έκθεση στον ήλιο. Δυνητικά μπορούμε να υποβληθούμε σε οποιαδήποτε κοσμητική ή μη επέμβαση αν μπορούμε να προσαρμοστούμε στις οδηγίες του Πλαστικού χειρουργού.

Οι ουλές είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης αλλά αποτελούν ιστό ιδιαίτερα ευαίσθητο στην έκθεση της ηλιακής ακτινοβολίας που χρειάζεται ειδική φροντίδα. Είναι αξιοσημείωτα επιρρεπείς σε εγκαύματα από τον ήλιο, ο οποίος δύναται να τις κάνει περισσότερο σκουρόχρωμες και λεπτότερες με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο εύκολο να αντιμετωπιστούν αργότερα με διάφορες τεχνικές. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ο ήλιος στις ουλές τους πρώτους 3 μήνες από την επέμβαση ενώ κάθε έκθεση είναι απαγορευτική αν συνυπάρχουν μελανιές.

collagen water girlΗ γήρανση του δέρματος είναι μια διαδικασία πολυπαραγοντική και ιδιαίτερα σύνθετη. Διαχωρίζεται σε χρονολογική γήρανση – από το πέρασμα του χρόνου – η οποία είναι και γεννετικά προδιαγεγραμμένη και στη φωτογήρανση,η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Πολλές είναι οι θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τις αιτίες της γήρανσης χωρίς  να γνωρίζουμε όμως ακόμα τον ακριβή μηχανισμό. Με την πάροδο του χρόνου όλες οι κυτταρικές δομές στον οργανισμό μας υφίστανται μεταβολές.

Η κύρια «διαταραχή» είναι  η μείωση της σύνθεσης των προκολλαγόνων Ι και ΙΙΙ, καθώς και η αλλαγή στη δομή και την αρχιτεκτονική του κολλαγόνου, γεγονός που οδηγεί σε λεπτό και ευαίσθητο δέρμα. Η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται κατα 2-5% καθε δεκαετία, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα των γηραιότερων ανθρώπων να είναι περισσότερο ευαίσθητο.